VPRAŠAJ STROKOVNJAKA

Vsi odgovori

Pozdravljeni! Velika sem 167cm in se trenutno bojujem kar s 73kg. Odločila sem se da temu naredim konec in preidem vsaj za 10 kg nižje. Odločila sem se za ketonsko dieto, ki sem jo že enkrat držala in sem se počutila super. Rada bi da preberete moj jedilnik in mi poveste če je vredu, ter katero telovadbo naj počnem. Torej : 1.obrok (8.00uri) 2 jajci in skodelica črne kave ali zelenega čaja 2.obrok (10.00uri) sir Rok ali piščančja prsa-šunka ali tuna 3.obrok - kosilo (13.00) solata in/ali piščančji zrezek 4.obrok (16.00) sir Rok ali piščančja prsa-šunka ali tuna 5.obrok (večerja 19.00) piščančji zrezek ali solata) Zanima me katero zelenjavo vse lahko jem in kolikšne količine hrane v mojem jedilniku lahko zaužijem pri obroku. Poleg tega pri vsakem obroku pijem vodo ali zeleni čaj, vsega skupaj približno 3 litre na dan. Sedaj bom vzela vse skupaj malo bolj resno tudi s športno aktivnostjo - kakšen tedenski trening po dnevih svetujete. Prosim vas za odgovor in lep pomladni dan :)

Živjo Meta!

Najprej ena pohvala, de si se odločila za spremembo!

Kar se tiče prehrane nujno k zajtrku dodaj nekaj ovsenih kosmičev z jogurtom (manjšo pest) saj so za oksidacijo...

Živjo Meta!

Najprej ena pohvala, de si se odločila za spremembo!

Kar se tiče prehrane nujno k zajtrku dodaj nekaj ovsenih kosmičev z jogurtom (manjšo pest) saj so za oksidacijo maščob potrebni tudi ogljikovi hidrati. Striktna ketonska dieta pa za zdravje ni najboljša. Ostalo je ok, dodaj žlico olivnega olja in nekaj oreščkov. Zelenjave poskusi zaužiti čim več (predvsem zelene) izogibaj pa se krompirju in koruzi. Dnevno v telo vnesi maksimalno 140g beljakovin, kar v primeru šestih obrokov pomeni cca 23g/obrok  (100g piščančjih prsi, merica beljakovinskega šejka, 150g skute...).
En dan v tednu pa imej obroke čisto po želji.

Raziskave pravijo, da so diete brez športne aktivnosti dolgoročno le 5% uspešne! Zato zelo resno s športno aktivnostjo!

Za začetek bo dovolj 3x/teden. Kombiniraj vadbo za moč s tekom (če ti ne dela težav) ali kolesarjenjem. Vedno pa pri vadbi poskusi dati vse od sebe, saj je intenzivnost zelo pomemben faktor.

Na ta način bi morala izgubljati do 0,5 kg/teden več pa ne priporočam.

lp, Anže

Odgovoril

Anže Avbelj

Osebni trener

Pozdravljen. Zanima me kaj delam narobe da se ne morem znebiti maščobnih oblog in stranskih "ročk". Treniram 5x na teden po 2h in sicer aerobne vadbe kot je spinning ter vaje za moč. Kar se tiče prehrana jem zjutraj kakšno sadje ter kosilo. Pred treningom včasih pojem še kako sadje ter po treningu shake za nadomestek obroka ali kako solato, piščanca. Sicer sem šla že nekaj kg navzdol in se mi je telo spremenilo vendar imam občutek da se mi je vse ustavilo preden sem dosegla svoj željeni rezultat :( Ali delam kaj narobe?? Hvala

Anja hvala za vprašanje.

Za natančen odgovor imam premalo podatkov o tvojem treningu (kako izgleda vadba za moč, intenzivnost, kombinacija aerobne vadbe...), o tvoji prehrani (takole iz napisanega imam občutek, da...

Anja hvala za vprašanje.

Za natančen odgovor imam premalo podatkov o tvojem treningu (kako izgleda vadba za moč, intenzivnost, kombinacija aerobne vadbe...), o tvoji prehrani (takole iz napisanega imam občutek, da prehrana ni natančno načrtovana) ter o tvojem začetnem in trenutnem stanju.

Za začetno preoblikovanje telesa (izgube nekaj kilogramov) je bila sedajšnji način vadbe primeren, za "finese" pa bo potrebno natančno urediti prehrano in prilagoditi vadbo. 2 uri vadbe na dan je ogromno, potrebna pa je pravilna izbira vadbenih metod. 

Priporočam intenzino vadbo za moč (45 min) v kombinaciji z  visoko intenzivnim intervalim načinom teka (20-30 min).

 

lp, A

Odgovoril

Anže Avbelj

Osebni trener

Živjo trener Anže! Mene pa zanima, kako bi izklesal telo do 1.aprila? Maš kakšen skrivni nasvet:=)?! lp, janez H., otelo :)

G. Janez naj se vam najprej iskreno zahvalim za vprašanje in izkazano zaupanje.
Ker je do 1. aprila relativno malo časa se ne bo moč izognit radikalnim ukrepom zato absolutno predlagam...

G. Janez naj se vam najprej iskreno zahvalim za vprašanje in izkazano zaupanje.
Ker je do 1. aprila relativno malo časa se ne bo moč izognit radikalnim ukrepom zato absolutno predlagam ananasovo dieto v kombinaciji z zelno juho z negativnimi kalorijami. Predlagam tudi  30  minutno vadbo 2x tedensko, vendar pazite, da obdržite srčnao frekvenco  pod 120 udarcev na minuto, saj je to območje v kateri se bodo maščobe najbolje topile.
Lahko pa vam zaupam še skrivnost Hollywoodskih div - pri teku se zelo toplo oblecite (več je bolje) ali še bolje kot omenjena metoda , vaše ude in pas ovijte v plastično folijo, kar bo maščobe dobesedno stopilo.
Vsekakor pa si velja zapomniti misel znanega ameriškega fitnes entuziasta - Ogljikov hidrat ni tvoj prijatelj!

Če pa imate v mislih 1.april 2013 pa priporočam ciljno usmerjeno vadbo s primerno prehransko podporo pod nadzorom strokovnjaka (menda je  eden takšnih v Otelu).

 

:)

Odgovoril

Anže Avbelj

Osebni trener

VPRAŠAJ STROKOVNJAKA

Izberi komu želiš poslati vprašanje ter izpolni obrazec.

Jan Kovačič

Kondicijski trener

Anže Avbelj

Osebni trener

Peter Bukovnik

Strokovnjak za prehrano

HEY! SPREJMI NAŠE PROTEINSKE PIŠKOTKE

Piškotki ti omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dajo pomembne podatke za izboljšanje spletne strani. Več o piškotkih

OK