VPRAŠAJ STROKOVNJAKA

Vsi odgovori

visoka sem 172 imam 75kg vedno bsem imela 60kg radi bi prišla spet nazaj na svojo težo 60 kg nimam veliko prijateljev tko da ne vem če zmorem sama želim si da mi pomagate s financam sem slaba prosim za nasvet kako bi najlažje in saj v roku enega do dveh mesecih izgubila kilograme trebu,zadnjico,stegna hvala za odgovor

Pozdravljeni,

Pri oblikovanju telesa si pomembna le ti in če si to res želiš in si dovolj trdno odločena ti bo uspelo. Žal pa ti nikakor ne bo uspelo v...

Pozdravljeni,

Pri oblikovanju telesa si pomembna le ti in če si to res želiš in si dovolj trdno odločena ti bo uspelo. Žal pa ti nikakor ne bo uspelo v enem mesecu.Oblikovanje telesa je proces, ki zahteva svoj čas - pričakovana tedenska izguba teže je 0,5 kg (realna in kvalitetna)!
Večina vprašanj in odgovorov je ravno na tvojo tematiko, zato predlagam, da si prebereš vsa V&O in se po potrebi ponovno slišiva, ko boš potrebovala bolj specifične odgovore.

lp, Anže

Odgovoril

Anže Avbelj

Osebni trener

Pozdravljeni! Imam eno vprašanje in sicer... od nekdaj sem bila bolj močne postave. Gremo kar lepo od začetka... ko sem vstopila v prvi letnik srednje šole sem tehtala 85 kg... iz drugi v tretji letnik pa so mi kilogrami narasli na 95. S pomočjo fitnesa sem izgubila 25 kg in sem prišla na 70 kg. Katere vzdržujem še danes. Zanima me s katerimi pripomočki bi še dodatno izgubila 10 kg. Se pa redno ukvarjam z fitnesom (petek, sobota, nedelja in ponedeljek) Zavedam se, da je prehrana tukaj bolj pomembna od telovadbe. Prehranjujem pa se večinoma z zelenjavo od mesa jem pa samo ribe in purana. Izbiram med naslednjimi pripomočki: https://www.proteini.si/sl/hujsanje-termogeniki/cellucor-d4-thermal-shock-60-kapsul/ https://www.proteini.si/sl/hujsanje-ostalo/ironmaxx-thermo-prolean-100-kapsul/ https://www.proteini.si/sl/hujsanje-karnitin/ironmaxx-carnitine-pro-100-kapsul/ https://www.proteini.si/sl/hujsanje-ostalo/cellucor-t7-90-kapsul/ https://www.proteini.si/sl/hujsanje-ostalo/ironmaxx-cla-130-kapsul/ https://www.proteini.si/sl/hujsanje-termogeniki/olimp-thermo-stim-60-kapsul/ https://www.proteini.si/sl/hujsanje-karnitin/ironmaxx-carnitin-pro-liquid-500ml/ hvala za vaš odgovor. Lep pozdrav Ana Žoher

Ana pozdravljena,

Najprej čestitam za že izgubljene kilograme in sem prepričan, da boš s trdim delom brez težav eliminirala tudi ostlih 10!

Na vprašanje, ki se nanaša na specifične...

Ana pozdravljena,

Najprej čestitam za že izgubljene kilograme in sem prepričan, da boš s trdim delom brez težav eliminirala tudi ostlih 10!

Na vprašanje, ki se nanaša na specifične produkte ti žal ne morem dati konkretnega odgovora saj vseh naštetih izdelkov ne poznam dovol dobro.
Svojim varaovancem, ki želijo topilec maščob v večini priporočam Lipixor ali Sveltax od Nanoxa, s pomočjo katerih imamo super rezultate.

Svetoval pa bi ti, da si priskrbiš kvaliteten sirotkin izolat, saj boš na ta način najlažje zadostila načelu 6 obrokov, ohranila majhen kalorični vnos v telo, obenem pa telesu vseeno zagotovila kvalitetna hranila. Primeren prašek bi bil Varcil R2, ki ima tudi zelo nizko ceno na 1g beljakovin v primerjavi z ostalimi beljakovinskimi praški (0,031 eur/g).

Obilo uspeha!

Odgovoril

Anže Avbelj

Osebni trener

Odločil sem se, da bom hodil v fitnes in poskušal pridobiti na telesni in mišični masi. Star sem 17 let visok prib. 175-178 cm in tehtam 58kg kar je za moje pojme to premalo in hočem se malo "zrediti". Brez pravilne prehrane bo to skoraj nemogoče. Sam o prehrani kaj dosti nevem koliko naj bi približno vsebovali moji dnevni obroki. Mogoče bi mi lahko svetovali glede prehrane, koliko količine določene hrane naj pojem po obrokih in kaj in če mi svetujete gainer, da bi prej pridobil na telesni teži?. Glede vaj vem precej več. Bolj me zanima o prehrani in proteinih, gainerjih, da bi v čimkrajšem času prišel do telesne mase pa tudi do mišične mase. Najlepša hvala za odgovore in nasvete, ki jih bom zagotov upošteval.

Pozdravljen,

Najbolje, kar ti lahko svetujem je da si za nekaj ur najameš trenerja, ki naj ti izdela vadbeni plan, prehranjevalni načrt in ti pokaže osnovne principe treniranja, kajti tu...

Pozdravljen,

Najbolje, kar ti lahko svetujem je da si za nekaj ur najameš trenerja, ki naj ti izdela vadbeni plan, prehranjevalni načrt in ti pokaže osnovne principe treniranja, kajti tu je nemogoče da ti napišem vse kar je pomembno za dosego cilja, še posebno, ker je tvoje predhodno znanje šibko. Napisal si, da so ti vajah veš dovolj, kar me skrbi, če pomislim na to kaj sem sam  vedel o treningu pri 17 letih. Verjami, naredil sem vse možne napake, ki sem jih lahko.

Kar se prehrane tiče; potrebuješ dovolj velik kaloričen vnos (potrebno je pojesti več kakor porabiš), in pa pravilno razmerje med beljakovinami, ogljikovimi hidrati in maščobami, kar pa je z  "normalno" hrano nemalokrat težko doseči, zato si lahko pomagamo s kvalitetnim geinerjem.

 

lp, Anže

www.trener.si

 

 

 

 

Odgovoril

Anže Avbelj

Osebni trener

zanima me zakaj sem pridobila na teži,namreč že četrti mesec obiskujem fitnes od trikrta do štirikrat na teden po dobro uro.Tehtnica je pokazala kar tri kg več kot na začetku obiskovanja fitnessa.Res pa je,da se mi je telo preoblikovalo in tudi dobila sem kar nekaj mišic.Ne vem ali delam preveč z utežmi,ali bi bilo bolje,da bi izvaja več kardio vadbe.Velika sem 170 cm,na začetku sem imela 65 kg zdaj pa kar 68. Hvala za odgovor.

Pozdravljena,

To je popolnoma normalen pojav pri začetnikih, ki pričnejo z intenzivnejšo vadbo na utežeh.

Razlaga: V mišice se uskladišči več mišičnega goriva (glikogena), ki pa veže vodo; ig...

Pozdravljena,

To je popolnoma normalen pojav pri začetnikih, ki pričnejo z intenzivnejšo vadbo na utežeh.

Razlaga: V mišice se uskladišči več mišičnega goriva (glikogena), ki pa veže vodo; ig glikogena nase veže 4g vode.
Kilogrami ti sedaj ne bi smeli več naraščati, v kolikor pa bi se to dogajalo moraš zmanjšati kalorični vnos.
Nujno ohrani vadbo z utežmi ter zaupaj počutju in očesu ter se ne obremenjuj s tehtnico.

Ena mojih klientk je obseg okoli pasu zmanjšala za 11cm, pri tem pa je telesna teža ostala nespremenjena!

 

lp, Anže


 

Odgovoril

Anže Avbelj

Osebni trener

Pozdravljeni! Stara sem 40let, visoka 165 in težka 56 kg. Ne glede na količino in vrsto hrane se moja teža ne spreminja kaj bistveno.S športom sem se vedno zmerno ukvarjala, raje manj kot več. Po precej stresnih zadnjih mesecih sem se odločila nekaj narediti zase. Vsako jutro pridno telovadim, zvečer pa sedem še na sobno kolo.Vendar nisem prepričana ali so vaje prave, zato vas prosim za nasvet oziroma pomoč. Z vadbo bi si predvsem želela znebiti ohlapnih nadlahti in trebuščka ( tu se mi nabira vse odvečno).Na splošno pa želim ohraniti dobro počutje in pridobiti vitalen izgled. Katere vaje priporočate, zanima me tudi dolžina oziroma tempo na sobnem kolesu. Hvala za vaš odgovor.

Pozdravljeni,

Žal je v tale okvirček nemogoče orisati kako mora izgledati celoten trening. Tudi če bi opisala vse vaje, bi bila vaša izvedba in intenzivnost še vedno vprašljiva.
Glede...

Pozdravljeni,

Žal je v tale okvirček nemogoče orisati kako mora izgledati celoten trening. Tudi če bi opisala vse vaje, bi bila vaša izvedba in intenzivnost še vedno vprašljiva.
Glede na napisane številke želite popraviti "le še malenkosti", zato pa je potrebno biti zelo natančen pri vadbi in prehrani.

Nekaj osnovnih nasvetov:  Vadba z odporom (uteži, lastna teža...) naj bo intenzivna in naj vključuje veliko kompleksnih vaj. Enako je s kardi vadbo - bolj kot je ta intenzivna več energije se porabi in absolutna poraba energije iz maščobe je večja (žal tu splošno prepričanje o pulzu okoli 130 udarcev na minuto ne velja).
Morda ne bi bilo slabo, za nekaj ur najeti osebnega trenerja....

Pozdrav, Anže

Odgovoril

Anže Avbelj

Osebni trener

Sem 30 let star.Eno leto se nisem popolnoma nič gibal in bi rad pričel z fitnesom,do trikrat na teden.sicer nimam problemov s kilažo(184cm,87kg),vendar me moti maščoba okoli trebuha.Vas kot strokovnjaka na tem področju pa bi vprašal kakšno prehrano mi priporočate za odstranitev maščobnih oblog okoli trebuha!Lahko pijem kakšne proteine in kakšne,in ali še moram s proteini kaj kombinirati!najlepša hvala za odgovor

Pozdravljen,

Če povzameva je eden od vaših ciljev izguba maščobe na trebušnem predelu.

Kar se treninga tiče predlagamo kombinacijo intenzivne vadbe z utežmi in kardio vadbe (predlagam, da si...

Pozdravljen,

Če povzameva je eden od vaših ciljev izguba maščobe na trebušnem predelu.

Kar se treninga tiče predlagamo kombinacijo intenzivne vadbe z utežmi in kardio vadbe (predlagam, da si preberete pretekla vprašanja&odgovore, saj je bilo na to temo že ogromno napisanega.

Seveda je prehrana za vaš cilj zelo pomembna. Prvi pogoj, ki mora biti vzpostavljen je da je v telo potrebno vnesti manj kalorij kot se jih porabi. Beljakovine vam priporočam takoj po vadbi za regeneracijo in morda enkrat preko dneva kot dodatek/nadomestilo obroka. na ta način boste ohranili obroke, zaužili cca 25g beljakovin, kljub temu pa bo kaloričen vnos zanemarljiv, seveda pa je vse odvisno od vaše vsakodnevne prehrane. Same beljakovine ne bodo naredile čudeža so le eden od makronutrientov, ki jih lahko najdemo v mesu, jajcih, skuti...ali beljakovinskem prašku. Za dosego cilja je potrebno uskladiti vse elemente prehrane in treninga, saj je to edina pot za dosego kvalitetnih dolgoročnih rezultatov.

 

 

Lp, Anže
 

 

 

Odgovoril

Anže Avbelj

Osebni trener

Pozdravljeni. zanima me vaše mnenje: Na fitnes sem začela hoditi z namenom učvrstitve postave. Imam namreč veliko "mlahavosti". Trener mi je pojasnil, da potrebujem beljakovine za pridobitev čvrstosti oz.mišic. Težava pa je, da sem vegeterijanka in je to po trenerovem mnenju velik problem ter mi ni znal prav svetovati. Sicer pijem beljakovinske napitke ampak več ne vem kako se naj prehranjujem. Zaradi vegeterijanske prehrane sem tako že imela veliko omejitev, zdaj pa sem se odpovedala še krompirju in ostali "priljubljeni" hrani. Včasih sem res že obupana, ker moram tako paziti; pregledovati sestavine na vsaki embalaži in paziti, da vnesem več beljakovin kot OHja; OHja pa je tako ali tako povsod veliko. po novem jem tudi samo polnozrnat kruh in jedi s polnozrnate moke, skuto, oreščke..... Zanima me , ali je telo res tako težko oblikovati, če si vegeterijanec? moram res tako hudo paziti in si preštudirati vsako jed? zdaj na tak način vztrajam že 3 mesece; seveda čutim mišice na rokah in nogah ampak ne vem kako dolgo bom še lahko tako zdržala... Najlepša hvala za odgovor in lepo pozdrav.

Pozdravljena Eva,

S tvojim "problemom" se srečujemo vse pogosteje. Pri oblikovanju telesa in pri vsaki fizični aktivnosti ali pa samo za normalno delovanje organizma je v telo potrebno vnesti določeno...

Pozdravljena Eva,

S tvojim "problemom" se srečujemo vse pogosteje. Pri oblikovanju telesa in pri vsaki fizični aktivnosti ali pa samo za normalno delovanje organizma je v telo potrebno vnesti določeno količino beljakovin in ostalih makronutrientov, katerih razmerja se razlikujejo glede na cilj in telesno aktivnost. Te hranila pa lahko dobimo iz najrazličnejših živil, res pa je, da je v primeru kot je tvoj potrebnega več znanja o prehrani, saj samo piščanec in jajca ne pridejo v poštev.  Načeloma lahko vse telesne potrebe po beljakovinah zadostimo iz hranil neživalskega izvora, pri tem pa je potrebno paziti, da živila kombiniraš tako, da so prisotne vse aminokisline. Na tržišču obstajjo tudi veganski beljakovinski praški (priporočam tiste brez soje).
Predvsem pa ti svetujem, da pridobiš potrebna znanja o prehrani (primer dveh živil bogatih z beljakovinami: seitan, quinoja..), da boš znala kombinirati različna živila in si obroke sestavljati tako, kakor ti osebno odgovarja, saj je to edina pot, ki vodi do dolgoročnega uspeha.

 

lp, Anže

Odgovoril

Anže Avbelj

Osebni trener

Pozdravljeni V zadnjih treh mesecih sem s telesno aktivnostjo (hitra hoja v hrib, tek in vaje za trebušne mišice) shujšal za 7kg (iz 85kg na 78kg), kar je glede na mojo telesno višino 175cm in starostjo 46 let, primerna teža. Sedaj bi rad z intenzivno vadbo in primerno prehrano pridobil na večji kondiciji in mišični masi. Kaj mi kot popolnemu začetniku priporočate?

Pozdravljeni,

Najprej čestitke za izgubljene kilograme in vidim, da vas je "zagrabilo" :)

Žal v tale okvirček ne morem napisati in še manj pokazati vsega, kar morate vedeti za...

Pozdravljeni,

Najprej čestitke za izgubljene kilograme in vidim, da vas je "zagrabilo" :)

Žal v tale okvirček ne morem napisati in še manj pokazati vsega, kar morate vedeti za izvedbo intenzivnega, varnega in kvalitetnega treninga, ki se bo odražal v omenjenih rezultatih.
Iskreno vam svetujem nekaj kot je paket Starter ali Maksi, saj boste tako dobili vpogled v osnovne zakonitosti vadbe, načela ki so pomembna pri trenažnem postopku, metode in principe, ter pravilno tehniko vaj.

Osnovni napotki pa gredo takole:

- intenzivna vadba na utežeh, predvsem za večje mišične skupine
- 3-4 različne vaje za isti mišični sklop
- Med serijami naj bodo pavze kratke, bremena naj dopuščajo ponovitve med 8-12 v seriji
- 2x tedensko visoko intenzivni intervalni tek
- dovolj velik vnos hranil (pojesti je potrebno več, kot telo porabi)
- cca 2g/beljakovin/kg telesne teže

Lp, Anže Avbelj

 

Odgovoril

Anže Avbelj

Osebni trener

Zdravo,rad bi si ojačal zgornji del telesa in me zanima kako je z vadbo in prehrano in s proteinskimi dodatki itd. prihodnji teden se bom odpravil v fitnes. imam 182cm in 75kg in sem v zgornji del telesa izredno ozek, noge pa imam še nekako ojačane saj od malega igram nogomet. skratka rad bi si ojačal roke, hrbet, trebuh, prsa, skratka cel zgornji del telesa.. verjetno je najbolje da prvič ko pridem v fitnes povprašam o tem kakšnega trenerja da mi razloži, pa vseeno se bom posvetoval še tule.. zanima me kako je s prehrano in pa s temi dodatki. proteini in ogljikovi hidrati. jih moram zmešati skupaj? kdaj jih jemati, samo 30min po treningu ali tudi pred treningom in še kdaj? pa še glede ostale prehrane me zanima. rad bi vse skupaj uredil čim prej LP

Živjo,

Če povzamem je tvoj cilj izgradnja mišične mase, za kar je potrebna intenzivna ciljno usmerjena vadba in dovolj velik vnos hranil (beljakovin, maščob, ogljikovih hidratov).

Kot si že...

Živjo,

Če povzamem je tvoj cilj izgradnja mišične mase, za kar je potrebna intenzivna ciljno usmerjena vadba in dovolj velik vnos hranil (beljakovin, maščob, ogljikovih hidratov).

Kot si že sam omenil, bi bilo posvetovanje s trenerjem zelo dobrodošlo (žal ti v teh vrsticah ne morem razložiti vseh vaj, metod in zakonitosti takšnega treninga).
Morda, bi bilo dobro če bi si ob začetku vadbe omislil paket, kot na primeru, saj boš dolgoročno prihranil veliko časa in denarja. Več na Trener.si.

Starter 4 vadbene ure, sestava vadbenega,
načrta, učenje pravilne vadbene tehnike,
prehranbeno priporočilo
272 eur

Kot sem že omenil brez dovolj velikega vnosa kvalitetnih hranil ne boš pridobil na mišični masi, in ker je cca 4000kCal nemalokrat težko vnesti z "normalno" hrano ti priporočam Exum Mass. Gre za vrhunski dodatek ki vsebuje ogljikove hidrate, beljakovine, kreatin, BCAA v primernih razmerjih in ga vedno priporočam vsem, ki imajo želje kakor ti. Exum se uporablja 3x dnevno po tri merice in sicer pred in takoj po treningu ter enkrat preko dneva kot dodatek/nadomestilo obroka. Tako boš v telo vnesel dodatnih 1500kCal, kar bo ob urejeni dnevni prehrani in kvalitetnemu treningu dovolj, da boš imel do novega leta že preko 80 kg.

lp, Anže

Odgovoril

Anže Avbelj

Osebni trener

Živijo ! Glede vadbe na orbitreku imam nekaj vprašanj. Veliko sem brala na forumih glede oblikovanja telese in hujšanja z orbitrekom. Zavedam se da je pomembna tudi prehrana. Mnenja so zelo različna. Zanima me koliko vadbe na dan na orbitreku je potrebno, da se začnejo maščobe ''kurit'' ? Ali je orbitrek za to primeren ? Ali je mogoče boljši steper ali hitra hoja ? Zahvaljujem se vam za odgovor!

Erika pozdravljena,

Za kurjenje maščob ne obstaja boljša ali slabša vaja - izguba maščobnih oblog je proces do katerega pride če so vspostavljeni potrebni pogoji. Predlagam, da si prebereš ostala...

Erika pozdravljena,

Za kurjenje maščob ne obstaja boljša ali slabša vaja - izguba maščobnih oblog je proces do katerega pride če so vspostavljeni potrebni pogoji. Predlagam, da si prebereš ostala vprašanja&odgovore, saj je večinoma enaka tematika.

Ker pa imam občutek, da iščeš lahko pot, imej v mislih, da daljša kot je vadba in intenzivejša kot je, več kalorij se pri tem porabi...in če je cilj resnejše oblikovanje telesa priporočam tudi intenzivno vadbo z utežmi.

 

lp, Anže
 

Odgovoril

Anže Avbelj

Osebni trener

VPRAŠAJ STROKOVNJAKA

Izberi komu želiš poslati vprašanje ter izpolni obrazec.

Peter Bukovnik

Strokovnjak za prehrano

Anže Avbelj

Osebni trener

Jan Kovačič

Kondicijski trener

HEY! SPREJMI NAŠE PROTEINSKE PIŠKOTKE

Piškotki ti omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dajo pomembne podatke za izboljšanje spletne strani. Več o piškotkih

OK