Pustni krofi iz pirine moke

Pustni krofi iz pirine moke

11.2.2015

Okusni pustni krofi iz pirine moke z brusničnim džemom, ki so pripravljeni malo drugače, predvsem pa bolj zdravo. Recept je za 47 krofov.
 

Sestavine za kvasec

  • 0,5 dl toplega mleka
  • 60 g kvasa
  • 20 g rjavega sladkorja
  • 20 g pirine moke

Sestavine za testo

  • 1000 g pirine moke
  • 60 g kokosovega masla
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 4 rumenjake
  • 5 dl toplega mleka
  • 0,5 dl ruma
  • 3 kapljice vanilijeve arome
  • limonino lupino
  • ščep soli

Za nadev

  • 200 g brusničnega džema

V začetku najprej pripravimo kvasec; v posodo damo toplo mleko v katerem razpustimo kvas, dodamo moko ter rjavi sladkor. Sestavine pomešamo med sabo, postavimo na toplo in pustimo da vzhaja. Medtem v skledi zmešamo kokosovo maslo s sladkorjem in rumenjaki, ko naraste, prilijemo mleko, rum, vanilijevo aromo, limonino lupino in vzhajan kvas. Sestavine dodamo k pirini moki, ki smo jo predhodno solili.  Zamesimo testo, lahko ročno ali pa si pomagamo s strojnim mešalnikom. Umešeno testo damo v skledo, ga malo pomokamo in pokrijemo ter pustimo na toplem, da vzhaja 30 minut. Po 30 minutah oblikujemo testo v štruco in iz nje narežemo male hlebčke, katere še posamično zamesimo ter potlačimo z roko. Pustimo na toplem pokrito s kuhinjsko krpo ter vzhajamo še 15 minut.

Medtem pripravimo arganovo olje in ga segrejemo med 168 – 175 °C.  V primerno temperaturo olja damo krofe, katere cvremo 4 minute na vsaki strani. Krofe nadevamo z brusničnim džemom, ki je pripravljen na ekološki način, z manjšo vsebnostjo sladkorja.

Krofi iz pirine moke nimajo značilnega venca kot ga poznamo pri ostalih krofih.

Vir: Lifestyle natural


KOMENTARJI

HEY! SPREJMI NAŠE PROTEINSKE PIŠKOTKE

Piškotki ti omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dajo pomembne podatke za izboljšanje spletne strani. Več o piškotkih

OK