Mini proteinski cheesecake-i

Mini proteinski cheesecake-i

1.2.2015

Super enostavna za pripravo in seveda zelo okusna sladica. Je kdo med vami, ki ne mara cheesecake-a?  Jaz mislim, da ne. Težava je ponavadi bolj v tem, da se pri pripravi te sladice uporablja polnomastne kreme, veliko sladkorja in veliko olja, tako za pripravo testa, kot kremnega nadeva. Po spodnjem receptu lahko z veliko bolj zdravimi in nižje kaloričnimi sestavinami pripravite mini proteinski cheesecake –e in se posladkate brez slabe vesti. 

Čas priprave:10 min, peka 35-40 min

Energijska vrednost: približno 284 kJ (70 kcal)/cheesecake, 6 g beljakovin

Sestavine za testo (iz mase dobimo 10 cheesecake-ov)

  • 10 g kokosovega olja
  • 30 g ovsenih kosmičev (zmeljemo v moko)
  • 30 g riževih cornfleksov (lahko so tudi kateri drugi)
  • 30 g vanilijevih proteinov Nanox 
  • 5-7 žlic vode 

V mešalniku najprej zmeljemo ovsene kosmiče v moko, dodamo cornflekse in vanilijeve proteine in še enkrat zmeljemo. Če imate radi bolj crunchy, teksturo ne zmeljite do čiste moke, ampak pustite, da v mešanici ostanejo koščki cornfleksa. Nato dobljeni masi postopoma dodajajte vodo in sproti mešajte, dokler ne dobite mokre, rahlo lepljive teksture. Testo potem z žličko nadevajte v silikonske modelčke za muffine (modelčki so lahko tudi navadni, ampak potem jih raje namažite s kokosovim oljem, da se testo in kasneje nadev ne bosta prijela) in jih dajte v pečico za 5 min na 180 stopinj. Medtem ko se testo peče, pripravite nadev. 

Sestavine za nadev

  • 1 jajce 
  • 120 g lahke skute
  • 70 g grškega jogurta brez maščob
  • 1/2 žličke Stevie (sama uporabljam Sun Stevio 1:10, ki je zelo sladka)
  • 1 žličko esence vanilije (ni nujno)

Vse sestavine zmešamo v mešalniku in z mešanico nadevamo modelčke (nekje do 1/2 cm pod robom, ker zaradi jajčka mešanica rahlo naraste, po peki pa spet upade) Modelčke vrnemo v pečico in pečemo še dodatnih 25-30 min na 180 stopinj (sproti malo gledamo, ali je skutna mešanica od zgoraj že pečena - rahlo porjavi).

Ko so mini cheesecake-i pečeni, počakamo, da se ohladijo in jih shranimo v hladilnik. Serviramo jih lahko tudi v družbi različnih gozdnih sadežev (malin, jagod ...).

Avtor: Fit and Sweet


KOMENTARJI

HEY! SPREJMI NAŠE PROTEINSKE PIŠKOTKE

Piškotki ti omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dajo pomembne podatke za izboljšanje spletne strani. Več o piškotkih

OK