Čokoladni proteinski muffini

26.1.2015

Vsakdo se včasih naveliča enega in istega zajtrka vsak dan. Tekom tedna še gre, ker se nam tako ali tako stalno mudi in nam je super, da točno vemo, kaj si bomo pripravili. Med vikendom pa imamo čas, da malo eksperimentiramo in si pripravimo nekoliko drugačen zajtrk kot ponavadi. Sestavine so lahko v osnovi zelo podobne, toda že druga oblika bo popestrila naš jutranji obred.

Recept je za izvrstne čokoladne muffine, za katere boste imeli občutek, da v resnici niso zdravi, toda preverite sestavine. Pa dober tek!

Čas priprave: 10 min, peka 12 do 15 min (180 stopinj)

Energijska vrednost: približno 210 kJ (50 kcal)/košček, 4 g B (iz mase dobimo približno 10 muffinov)

Sestavine

  • 1 banana
  • 100 g grškega jogurta brez maščob
  • 1 jajce
  • 30 g vanilijevih proteinov Nanox
  • 20 g kakava (lahko je tudi navadni)
  • 30 g čokoladnih koščkov

Vse sestavine razen čokoladnih koščkov zmeljemo v mešalniku. Ko dobimo gladko in tekočo zmes, vanjo vmešamo še čokoladne koščke in vlijemo v silikonske modelčke za muffine. Če jih nimate, lahko maso vlijete tudi v posodo za muffine, ampak  v tem primeru je super, da jo poprej namažete npr. z kokosovim oljem (sama masa se drugače zna prijeti). Modelčke postavimo v pečico in pečemo približno 12 do 15 min na 180 stopinj.

Brez slabe vesti si jih lahko za zajtrk privoščite vsaj 6 (odvisno od tega, koliko ste aktivni, oziroma koliko kalorij vaše telo sploh potrebuje), ostale pa si lahko prihranite za malico.

Avtor: Fit and Sweet

 


KOMENTARJI

HEY! SPREJMI NAŠE PROTEINSKE PIŠKOTKE

Piškotki ti omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dajo pomembne podatke za izboljšanje spletne strani. Več o piškotkih

OK