Proteinski cake popsi

Proteinski cake popsi

16.1.2015

Čas priprave: 45min
Količina: 18 večjih cake popsov 
Energijska vrednost: približno 378 kJ (90 kcal) za posemezen cake pops (4 g B, 7 g OH, 5,3 g M – zdrave maščobe)
 
Sestavine za testo
  • 130 g ovsenih kosmičev (zmeljemo v moko)
  • 50g vanilijevih proteinov Nanox
  • 20 g kakava
  • 20 g kokosovega olja
  • 50 g mletega kokosa
  • 10 žlic mleka (lahko tudi sojino mleko)
  • 4 žlice vode 
  • 2 do 4 natrena (zdrobimo in vmešamo)
 
Sestavine za preliv
 
  • ½ črne čokolade
  • 4 žlice kokosovega olja
Vse sestavine za testo zmešamo skupaj. Dodajamo vodo, tako da dobimo gosto zmes. Maso pustimo približno 10 min. Medtem stopimo čokolado, ki ji, če je pregosta, lahko dodamo žličko olja. Iz mase oblikujemo kroglice in jih nataknemo na palčko. Ker so te kroglice nekoliko težje, jaz palčko naprej pomočim v čokolado, predno dam gor kroglico in nato počakam, da se čokolada znotraj strdi. Tako je kroglica res fiksna. Ker ne želim, da so kroglice preveč oblite s čokolado, jo nanašam kar z žličko, nato pa kroglico pomočim v kokosu ali pa jo pustim tako kot je. Shranimo v hladilnik in »to je to«.
 
Avtorica: Tjaša Štanta

KOMENTARJI

HEY! SPREJMI NAŠE PROTEINSKE PIŠKOTKE

Piškotki ti omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dajo pomembne podatke za izboljšanje spletne strani. Več o piškotkih

OK