Ajdova kaša s šitakami

Ajdova kaša s šitakami

30.12.2014

Sestavine:
  • 250 gramov bio ajdove kaše (zrna morajo biti zelena)
  • 400 gramov šitak
  • 2 mladi čebulici z zelenjem
  • večji strok česna
  • nekaj vejic svežega timijana
  • sol, poper in olivno olje
  • trdi kozji sir

Ajdovo kašo skuhamo po navodilu proizvajalca, kuhana je v 20 minutah. Šitake operemo in narežemo na malo debelejše rezine. Mlado čebulico narežemo z zelenjem na kolobarje, česen narežemo na tanke lističe in osmukamo nekaj vejic timijana. V ponvi segrejemo olivno olje, na hitro prepražimo mlado čebulo (45 sek do 1 minute), dodamo na lističe narezan česen da zadiši in dodamo narezane šitake. Zmanjšamo jakost plošče/štedilnika (indukcijski iz 9 na 7) in pražimo cca 4 minute, da se gobe zmehčajo. Solimo, popramo in dodamo timijan, dobro premešamo, nato pa dodamo kuhano ajdovo kašo in vse skupaj še enkrat dobro premešamo. Po serviranju na krožnik čez vse skupaj naribamo malo zorjenega trdega kozjega sira.

Vir: easy-recepti.com


KOMENTARJI

HEY! SPREJMI NAŠE PROTEINSKE PIŠKOTKE

Piškotki ti omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dajo pomembne podatke za izboljšanje spletne strani. Več o piškotkih

OK