Mini presne tortice Pekan

Mini presne tortice Pekan

5.6.2014

Sestavine (12 mini tortic):


1. plast

  • 100 gramov pekan orehov
  • 75 gramov datljev
  • 2 žlici vode


2. plast - čokoladna krema

  • 100 gramov datljev
  • 2 polni žlici presnega kakava v prahu
  • 25 gramov kokosovega masla
  • 1 dcl vode


3. okrasitev
Pekan orehova jedrca

 

Pekan orehova jedrca in datlje namočimo čez noč.  Naslednji dan jih dobro ocedimo in sestavine iz 1. točke zmeljemo v blenderju, da nastane kepa.
Nastalo maso na papirju za peko razvaljamo na 0,5 cm do 1 cm debelo. Za izrezovanje spodnje plasti si najlažje pomagamo s tem da odrežemo plastični lonček na širini enaki spodnjemu delu papirčkov za muffine. Z njim izrežemo 12 krogov - spodnjih plasti in jih položimo v papirčke za muffine. Če se nam plasti zdijo pretanke in nam ostane še kaj mase, jo ponovno pregnetemo in razvaljamo ter še enkrat izrežemo krogce ter jih kar položimo na plasti, ki so že v papirčkih.
 
Za drugo plast - čokoladno kremo v blenderju zmeljemo datlje in vodo, dodamo 2 žlici presnega kakava in kokosovo maslo. Nastalo kremo z žlico razporedimo v papirčke za muffine (cca 1 žlica v vsak papirček) in na vrhu okrasimo s polovičko pekan orehovega jedrca.

Kot skoraj vse presne tortice jih ohladite v hladilniku in to najmanj za 6 ur ali pa preko noči, da se strdijo. Če se vam pa mudi, pa jih lahko zamrznete v zmrzovalniku in bodo po 2 urah že pripravljene za sladkanje.
 

Vir: easy-recepti.com


KOMENTARJI

HEY! SPREJMI NAŠE PROTEINSKE PIŠKOTKE

Piškotki ti omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dajo pomembne podatke za izboljšanje spletne strani. Več o piškotkih

OK