Zelenjavne ajdove tortice

Zelenjavne ajdove tortice

5.6.2014

Sestavine:

  • 200 gramov ajdove kaše
  • 250 gramov mlade špinače
  • 250 gramov feta sira
  • 3 jajca
  • 1 manjša bučka
  • 2 šalotki
  • 2 stroka česna
  • 2 vejici peteršilja
  • 2 vejici svežega origana
  • sol, poper in muškatni orešček
     
Ajdovo kašo skuhamo (cca 20 minut), odcedimo in ohladimo. Mlado špinačo poparimo in izstisnemo tekočino. Špinačo, šalotko, česen, peteršilj in origano sesekljamo, bučko in feta sir narežemo na manjše kocke ter vse skupaj zmešamo v večji skledi.  Vmešamo še 3 jajca in kuhano ajdovo kašo. Naribamo malo muškatnega oreščka, solimo in popramo ter vse skupaj dobro premešamo. Z nastalo mešanico napolnimo papirčke za kolačke (muffine - iz teh sestavin jih pride 16) in jih s pomočjo pekača za kolačke v ogreti pečici pečemo 25 minut na 200 stopinjah.
 

KOMENTARJI

HEY! SPREJMI NAŠE PROTEINSKE PIŠKOTKE

Piškotki ti omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dajo pomembne podatke za izboljšanje spletne strani. Več o piškotkih

OK