Paradižnik z mozzarelllo in baziliko v pečici

Paradižnik z mocarelo in baziliko v pečici

5.6.2014

Sestavine:

  • 4 večji paradižniki
  • 4 kosi velike mocarele
  • cca 25 večjih listov sveže bazilike
  • olivno olje, sol in poper
     
Paradižnik operemo in narežemo na rezine debeline cca 5 mm ali več. Mocarelo narežemo na rezine debeline 2-3 mm. Liste bazilike operemo in osušimo. V večji keramični pekač izmenično zlagamo v obliki kroga rezine paradižnika, liste bazilike in rezine mozzarele. Nato naredimo še notranji krog in obložimo še sredino. Začinimo s soljo in sveže mletim poprom ter pokapamo z olivnim oljem. Pečemo v pečici 10 minut na 250 stopinjah.
 

KOMENTARJI

HEY! SPREJMI NAŠE PROTEINSKE PIŠKOTKE

Piškotki ti omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dajo pomembne podatke za izboljšanje spletne strani. Več o piškotkih

OK