Prijetnih -160 °C.

KRIOTERAPIJA

29.5.2017

Krioterapija celotnega telesa se izvaja v komori pri temperaturi od -140°C do -160 °C, v atmosferi uplinjenega kriogeničnega plina. Proces krioterapije deluje tako, da se v kratkem času temperaturo kože zniža na le nekaj stopinj Celzija.

Na podlagi doslej objavljenih rezultatov raziskav je zgoraj navedeni razpon temperature optimalen za doseganje pričakovanih koristnih učinkov, ki jih ima človeški organizem pri izpostavljanju nizkim temperaturam. V teh pogojih se s spodbujanjem naravnih bioloških reakcij organizma aktivirajo procesi biološke regeneracije in sprostitve, dvignejo se parametri številnih telesnih funkcij.


KAKO KRIOTERAPIJA DELUJE

Ko stranka stopi v kriokomoro, se površina kože v 30–40 sekundah ohladi na temperaturo blizu ledišča, ne da bi se pri tem podhladilo tkivo v globino telesa.To v telesu sproži t.i. vazokonstrikcijo; pri tem se kri umakne v notranjost in k notranjim organom in s tem se nezaželene snovi iz mišic in kožnega tkiva umaknejo v notranjost telesa. Rdeče krvničke se obogatijo s kisikom, sprostijo se encimi, medtem ko toksine splakne iz perifernih tkiv.

Ob izhodu iz komore se v telesu sproži t.i. vazodilatacija; s kisikom, endorfini, noradrenalinom in adrenalinom obogatena kri se vrne v periferna, mišična tkiva in tkiva ob sklepih, kar zagotavlja lajšanje bolečin in vnetnih procesov, ki po navadi spremljajo vsako malo bolj intenzivno športno aktivnost.

Krioterapija celotnega telesa se izvaja v komori pri temperaturi od -140°C do -160 °C, v atmosferi uplinjeneg
Krioterpija izboljšuje delovanje vseh sistemov našega telesa:

  • spodbuja imunski sistem in izboljšuje zdravje ne glede na starostno skupijo,
  • zmanjšuje čas okrevanja po operativnih posegih,
  • odpravlja probleme z nespečnostjo,
  • zmanjšuje vnetja mišic in bolečine vseh vrst, saj omejuje nastanek mlečne kisline in zato omogoča hitrejšo regeneracijo po fizičnih naporih,
  • omogoča pa tudi hitrejše okrevanje po akutnih in kroničnih športnih poškodbah.


Krioterapija pozitivno vpliva pri:

  • težavah z artrozo, artritisom in luskavico,
  • odpravlja težave pri vseh vrstah kože,
  • očitno zmanjšuje celulit in učinkovito zavira njegov nastanek,
  • aktivira mikro-cirkulacijo in presnovne procese, zato pripomore k izgubi prekomerne telesne teže.

Vabimo vas, da preizkusite vse pozitivne učinke krioterapije in se prepričate o zgoraj naštetih koristih - SPORTCLUB


KOMENTARJI

HEY! SPREJMI NAŠE PROTEINSKE PIŠKOTKE

Piškotki ti omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dajo pomembne podatke za izboljšanje spletne strani. Več o piškotkih

OK