Stevija, naravno sladilo

Stevija idelana za hujšanje

26.1.2014

Stevija kot naravno sladilo in brezkalorični nadomestek sladkorja je izvrsten pomočnik pri hujšanju oz. pri izgubi telesne teže in maščobe, saj je brez kalorij, ohranja ravnovesje hormonskega sistema, odpravlja željo po sladki in mastni hrani, uravnava apetit in daje hitrejši občutek sitosti.  

Ker je sladilo iz rastline stevije brez kalorij, je zelo uporabno v sistemih prehranjevanja, ki temeljijo na kaloričnem deficitu in načinu prehranjevanja, pri katerem se borimo z odvečnimi kilogrami in kontroliramo telesno težo (če zaužijemo več kalorij, kot jih potrebujemo, se redimo).

Stevija ima glikemični indeks 0 in ne vpliva na nihanje krvnega sladkorja. Zaradi tega je primerna za bolnike z diabetisom, poleg tega pa je pri izgubi telesne maščobe zelo pomembno, da imamo stabilen nivo krvnega sladkorja.

Stevija na telo deluje tudi bazično in ne povzroči motenj hormonskega sistema, katerega ravnovesje je bistvenega pomena za delovanje notranjih žlez, ki vplivajo na izgubo maščobe.

Izvlečki iz rastline stevije uravnavajo apetit pri ljudeh, ki imajo blokirano povezavo med hipotalamusom in želodcem, tako da to povezavo obnovijo, kar pripomore k uspešnejšemu obvladovanju apetita in izgubi telesne maščobe.

Z uživanjem Stevije lahko omilimo ali preprečimo napade volčje lakote (food craving). Če jo uživamo pred ali ob obrokih, hitreje dosežemo občutek sitosti in ustavimo pretirano željo po hrani.

Nasvet

Naravno sladilo SunStevia tekom dneva zmešajte z vodo in napitek zaužijte. Tako boste preprečili lažni občutek lakote ali lažno potrebo po sladkorju. Naravno sladilo nam je v pomoč tudi pri razstrupljanju in očiščevanju telesa. Iztisnite sok iz limon, grenivk ali pomaranč in ga naravno zasladite s SunStevio.

Za zadovoljitev potrebe po hrani in zmanjšanje občutka lakote popijte 3 dcl vode s SunStevio 20 minut pred obrokom in tako boste pojedli manj in prej boste siti.

 

Avtor: Peter Bukovnik

alternativno-zdravljenje.si/osebni-trenerji


KOMENTARJI

HEY! SPREJMI NAŠE PROTEINSKE PIŠKOTKE

Piškotki ti omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dajo pomembne podatke za izboljšanje spletne strani. Več o piškotkih

OK