SOLATA S PIŠČANCEM IN POPEČENO ČIČERIKO

1.10.2015

Sestavine:

150 gramov piščančjih prsi

100 gramov čičerike (konzervirane)

1 čajna žlička paprike v prahu

2 pesti rukole

1 feferon

1 manjša šalotka

1 paradižnik

nekaj oliv

30 gramov feta sira

1 jedilna žlica grškega jogurta + 1 jedilna žlica vode

½ jedilne žlice gorčice

1 jedilna žlica bučnega olja

maslo

sok polovice limete

česen v prahu

sol, poper

Priprava:

Segrejemo maslo in mu dodamo na koščke narezana piščančja prsa. Pokrijemo s pokrovko in pečemo približno 20 minut na srednjem ognju. Poljubno začinimo. Sama sem jim dodala čajno žičko paprike v prahu in polovico žličke česna v prahu.

Ko se meso peče, pripravimo solato. Operemo in odcedimo dve pesti rukole (oziroma poljubne solate). Na manjše koščke narežemo paradižnik, feferon, šalotko in olive. Dodamo sok limete, gorčico, bučno olje, posolimo in popopramo ter dobro premešamo.

V manjši ponvi segrejemo malo masla. Čičeriko dobro odcedimo in stresemo v ponev ter pokrijemo s pokrovko. Pečemo približno 10 minut, dokler rahlo ne porjavi, vmes pa večkrat premešamo. Dodamo čajno žličko česna v prahu in ponovno premešamo.

Čez solato posujemo popečeno čičeriko in meso. Dodamo na kocke narezan feta sir in jogurtov preliv, ki smo ga pripravili, tako da smo zmešali jedilno žlico grškega jogurta z jedilno žlico vode.

Hranilna vrednost: 590kcal, 50 g M, 25 g OH, 10 g vlaknin, 6 g sladkorja, 51 g B.

Anja Ruter @healthywithanja


KOMENTARJI

HEY! SPREJMI NAŠE PROTEINSKE PIŠKOTKE

Piškotki ti omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dajo pomembne podatke za izboljšanje spletne strani. Več o piškotkih

OK