Okusen obrok, bogat z beljakovinami.

BELJAKOVINSKA ŠTRUCA Z MALINAMI

22.9.2015

Sestavine:

  • ½ skodelice ovsenih kosmičev
  • 1 skodelica mletih mandljev
  • 2 merici kvalitetnih beljakovin (jaz sem uporabila okus cookies&cream od Nanoxa)
  • 25 gramov kokosovega masla (stopljenega)
  • 3 jajca
  • 3 jedilne žlice mletega kokosa
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • ½ skodelice poljubnega mleka (jaz sem uporabila mandljevo)
  • 1 skodelica malin (lahko sveže ali zmrznjene)

 

Postopek:

  1. V mešalniku zmešamo 3 jajca, beljakovine, mlete mandlje, pecilni prašek, mleti kokos in pecilni prašek, da nastane gladka masa.
  2. Dodamo stopljeno kokosovo maslo in spet premešamo.
  3. Počasi dodajamo mleko in sproti mešamo, da masa ne postane preredka.
  4. V ozek pravokotni pekač položimo peki papir. Nanj vlijemo polovico mase in čez posujemo maline.
  5. Čez vse skupaj vlijemo še preostalo maso in okrasimo z malinami.  
  6. Pečemo na 180 °C približno 30 minut.
  7. Po 30 minutah štruco pokrijemo z aluminijasto folijo in pečemo še dodatnih 20 minut.

 

Hranilna vrednost celotnega recepta: približno 1600 kcal, 105 g M, 75 gramov OH od tega 18 g sladkorjev, 29 g vlaknin ter 93 g B.

Anja Rutar


KOMENTARJI

HEY! SPREJMI NAŠE PROTEINSKE PIŠKOTKE

Piškotki ti omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dajo pomembne podatke za izboljšanje spletne strani. Več o piškotkih

OK