Okusno, zdravo in hitro!

HITRO, OKUSNO TER LE 350 KCAL

10.9.2015

Pečena jajca s šampinjoni, špinačo in feta sirom

Sestavine:

  • 2 jajci
  • 100 gramov šampinjonov
  • ½ paradižnika
  • 1 majhna čebula
  • 30 gramov feta sira
  • 1 skodelica špinače (zamrznjene ali sveže)
  • peteršilj
  • sol in poper
  • 10 gramov masla

Postopek:

  1. Najprej nasekljamo čebulo in jo pražimo na maslu do zlato rumene barve.
  2. Dodamo šampinjone, na kocke narezan paradižnik in špinačo ter nasekljan peteršilj.
  3. Posolimo in popopramo po okusu ter pražimo dokler tekočina ne izpari.
  4. Zelenjavo nato damo v keramično posodo (oz. manjšo posodo, primerno za v pečico).
  5. Na zelenjavo ubijemo dve jajci in posujemo z narezanim feta sirom.
  6. Damo v vnaprej segreto pečico na 160 °C in pečemo 15 minut oziroma toliko časa, da se jajca spečejo.

 

Hranilna vrednost: 350 kcal, 23 g M, 15 g OH, 5 g sladkorja, 8 g vlaknin, 21 g B.

Anja Rutar
 


KOMENTARJI

HEY! SPREJMI NAŠE PROTEINSKE PIŠKOTKE

Piškotki ti omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dajo pomembne podatke za izboljšanje spletne strani. Več o piškotkih

OK