Oh, ta celulit!

Kako naj se znebim maščob in celulita?

26.1.2014

Uživajte nekatere jedi, druge izpustite iz prehrane ter tako pomagajte svojemu telesu do lepše in bolj gladke kože.

Pravila za gladko kožo in izgubljanje maščob so, da zmanjšate zastajanje tekočin. Nujno zmanjšajte dodajanje soli, sladkorja, uporabe glutena, uživanje vseh v naprej pripravljenih jedi in hitre prehrane. Ne uživajte alkohola.

Popiti morate 1l vode na vsakih vaših 25 kg. V prehrano nujno uvedite brusnice, zeleno, koromač, beluše in papajo. CLA ali konjugirana linolna kislina ima mnoge koristne lastnosti. Te koristi vključujejo boljši metabolizem, zmanjšanje trebušne maščobe, pretvorbo maščobe v mišice, manj holesterola, zmanjšanje alergij na hrano in boljši imunski sistem. Pri živalih se je pokazalo, da so CLA zelo učinkovite v boju proti raku.

Da boste povečali izgorevanje maščob, povečajte vnos konjugirane linolne kisline (CLA), ki sproži sproščanje maščob (ekološko, nehomogenizirano mleko in mlečni izdelki, eko govedina in jagnjetina, oreščki, laneno in žafranovo olje). Zraven je potrebno uživanje črnega sezama, saj preprečuje oksidacijo CLA.

Nikakor ne pozabite na omega 3 maščobne kisline, oreščki, semena, olive in mastne ribe. Zmanjšajte raven estrogena.

Ženske v Peruju nimajo celulita, saj dnevno uživajo hrano, bogato z naravnimi fitoestrogeni (rastlinski estrogeni). Ti uravnavajo raven estrogena. Estrogeni sprožajo proizvodnjo maščobnih celic in spodbujajo nastajanje celulita ter zastajanje tekočin (če ne veste ali imate preveč estrogena in premalo progesterona, je test hormonov iz sline zelo priporočljiva in natančna metoda merjenja hormonskega neravnovesja).

Uživajte laneno seme, saj vsebuje lignane – fitohormone, ki uravnavajo estrogensko dominanco. Prav tako ne pozabite na sojo, brokoli, cvetačo, zelje in brstični ohrovt, ki prav tako vsebujejo fitoestrogene. Ne pozabite na kajenski poper, kurkumo, cimet in jabolka,bazični prah, dnevno gibanje in tuširanje z izmenjavanjem hladno-tople vode. Prehranska terapija prilagojena letom, spolu, morebitnim boleznim in željam, posamezniku zagotavlja optimalno doseganje željenih rezultatov.

Vir: holistic.si

 


KOMENTARJI

HEY! SPREJMI NAŠE PROTEINSKE PIŠKOTKE

Piškotki ti omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dajo pomembne podatke za izboljšanje spletne strani. Več o piškotkih

OK