Oblikujmo trebušne mišice za na plažo

31.5.2015

Kot že naslov pove, so vaje namenjene okrepitvi trebušnih mišic, da bodo takšne kot ste si jih zmeraj želeli za na plažo.

Izvedba

Vaja je sestavljena iz dveh zaporednih vaj, tako, da je malenkost bolj naporna in še bolj kot ena sama obremeni trebušne mišice. Izvajamo jo tako, da ležimo na ravni podlagi z nogami v navpičnem položaju. Roke so v oporo in položene ob telesu. Glava je privzdignjena. Noge dvigujemo kolikor se le da navpično navzgor in na vrhu za kratek čas zadržimo. Vajo izvajajte čim manj nad glavo, saj je tako bistveno lažje, trebušne mišice pa so manj obremenjene. Drugi del pričnemo tako, da imamo noge iztegnjene pod kotom približno 60 stopinj in jih ves čas držimo v čim bolj mirnem položaju. Roke so pravokotno na tla in glava malenkost privzdignjena. Počasi se pomikamo navzgor in naprej, tako da v končni poziciji dosežemo položaj, kjer so roke in noge vzporedno. Izdih je pri obeh vajah na vrhu.

Ponovitve

5-10 ponovitev vsake vaje eno za drugo, temu sledi 60 sekundna pavza. Naredimo 5 serij.

Avtor: Vitja Sikošek

Vir: vitja.si

Foto: Schutterstock


KOMENTARJI

HEY! SPREJMI NAŠE PROTEINSKE PIŠKOTKE

Piškotki ti omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dajo pomembne podatke za izboljšanje spletne strani. Več o piškotkih

OK