Kdaj je pravi čas za dieto?

25.5.2015

Kdo pravi, da shujševalne diete ne delujejo? Britanski raziskovalci so analizirali več kot 28 tisoč ljudi in spremljali njihove rezultate. Res je, da so želeli na ta način ugotoviti, katera dieta je bolj učinkovita, vendar se do tega odgovora niso dokopali. So pa ugotovili nekaj drugih stvari ...

Optimalna starost za diete pri ženskah je od 31 do 32 let, pri moških pa od 30 do 35 let. V teh letih je mogoče najlažje vplivati na presnovo. Starejši kot ste, več truda boste morali vložiti v diete in dlje časa vztrajati pri izbrani prehrani.  

Naslednja zanimiva stvar je optimalen dan za tehtanje. Tisti, ki so se tehtali vsak dan, so bili za 45 % uspešnejši pri dietah. Tisti, ki so se tehtali vsakih 5 do 8 dni, so bili uspešnejši za 30 %. Najbolj optimalen dan za tehtanje pa se je izkazalo, da je sreda, ko je odstotek uspešnih narasel na 40 %. Zato si zapomnite: kadar ste na dieti, se tehtajte vsak dan ob isti uri.

Za konec pa še optimalna dolžina diete. Če ste stari med 30 in 40 let, potem boste prve rezultate dosegli v 10 dneh. Za vsakih 10 let pa boste morali vztrajati 5 dni več. Pri starosti nad 50 let je treba shujševalne diete pazljiveje izbirati, da si ne pokvarite zdravja.

 

Avtor: (vkj)

Vir: vemkajjem.si

Foto: Shutterstock


KOMENTARJI

HEY! SPREJMI NAŠE PROTEINSKE PIŠKOTKE

Piškotki ti omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dajo pomembne podatke za izboljšanje spletne strani. Več o piškotkih

OK