Presni jagodni in jagodno - bananin sladoled

Presni jagodni in jagodno - bananin sladoled

12.5.2015

Klasični sladoledi običajno vsebujejo mlečne izdelke in zelo majhen odstotek sadja, poleg tega so obdelani na visokih temperaturah, dodana so barvila itd. Presni sladoled se od klasičnega razlikuje predvsem v tem, da je narejen iz naravnih svežih sestavin, ima bistveno večjo hranilno vrednost in vsebuje manj kalorij. Lahko si pripravite kremni presni sladoled z oreščki in več maščobe ali pa klasičnega samo z zamrznjenim sadjem. Recept za obe različici objavljamo spodaj.

Presni kremni jagodni sladoled

Sestavine

  • 2 skodelici svežih ekoloških jagod,
  • ½ skodelice sveže stisnjenega soka limet,
  • ½ skodelice kokosove ali navadne filtrirane vode,
  • 2 žlički nastrgane lupinice bio limete,
  • 2 skodelici indijskih oreščkov (namočenih čez noč, opranih in posušenih),
  • ½ skodelice bio kokosovega olja (hladno stiskano, nerafinirano),
  • 2 skodelici kokosovega mussa ali zamrznjenega kokosovega mleka,
  • ½ skodelice agavinega sirupa,
  • ščepec burbonske vanilije,
  • ščepec himalajske soli.

 

Jagodno-bananin presni sladoled

Sestavine

  • 4 skodelice zamrznjenih ekoloških jagod,
  • 3 velike sveže banane,
  • 1 skodelica zamrznjenega rastlinskega mleka (mandljevo, riževo, ovseno, kokosovo),
  • sok polovice limone.

Sladoled pripravimo iz sestavin za kremni sladoled tako, da damo v mešalnik (blender) vse sestavine in na najvišji hitrosti mešamo pol minute. Maso nato za 2-3 ure postavimo v zamrzovalnik in ga hladnega postrežemo, medtem ko drugi hitri recept ne potrebuje zamrzovanja. Dovolj je, če imate 2 od 3 sestavin predhodno že zamrznjene. Torej, zamrznjene jagode in zamrznjeno rastlinsko mleko zmešate s svežo banano in sladoled je že pripravljen. Dober tek!

 

Avtorica: Maja Jereb

Vir in foto: mojezdravje.net

 


KOMENTARJI

HEY! SPREJMI NAŠE PROTEINSKE PIŠKOTKE

Piškotki ti omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dajo pomembne podatke za izboljšanje spletne strani. Več o piškotkih

OK