Rdeča pesa proti prehladu.

Rdeča pesa proti prehladu

26.1.2014

Rdeča pesa je v času prehladov učinkotiva naravna podpornica imunskega sistema ter dobrodošla zaveznica zdravja, saj nas ščiti pred prehladnimi obolenji.

Pigment rdeče pese, betanin, spada v skupino antocianov, ki učinkovito pobijajo prehladne viruse. Betanin deaktivira bakterije in spodbuja njihovo izločanje, to pa okrepi obrambne sile telesa. Za zaščitito pred prehladom ali hitrejše okrevanje je treba nekaj časa vsak dan popiti po 2,5 dcl soka iz rdeče pese ali pa pojesti pesino solato, začinjeno z limono. Najbolj zdrava je solata iz nastrgane sveže rdeče pese.

Pesa vsebuje tudi veliko mineralov, kot so baker, ki spodbuja koncentracijo in krepi sklepe, železo, ki koristi krvi, krom, ki pomaga proti čezmerni teži, mangan proti revmi ter cink in selen za krepak imunski sistem. Redno uživanje rdeče pese koristi tudi lasem, koži in nohtom ter pomaga pri zaprtju.

Osebe z ledvičnimi kamni naj bodo pri uživanju rdeče pese previdne, saj vsebuje oksalno kislino, ki prispeva k njihovemu nastajanju. Pesa ščiti tudi pred prezgodnjo aterosklerozo ter srčno-žilnimi boleznimi.

Med bistvenimi sestavinami rdeče pese,  ki dobro delujejo na človeški organizem  je silicij, ki krepij krepi vezivna tkiva, zlasti kožo, stene žil in kosti ter  iz telesa odstranjuje strupe težkih kovin, zlasti aluminija. Silicijvelja za enega bistvenih elementov za ohranjanje zdravja in zdravljenje.

Torej, »Na zdravje z rdečo peso«!


KOMENTARJI

HEY! SPREJMI NAŠE PROTEINSKE PIŠKOTKE

Piškotki ti omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dajo pomembne podatke za izboljšanje spletne strani. Več o piškotkih

OK