Palačinke s kazeinom

23.4.2015

Do sedaj ste verjetno že ugotovili, da naravnost obožujem palačinke. Obstaja namreč toliko različnih kombinacij sestavin, da bi lahko vsak dan dvakrat na dan jedli drugačne. Palačinke s kazeinom si lahko privoščite tudi zvečer pred spanjem, saj imajo zelo malo ogljikovih hidratov in veliko beljakovin, ki jih vaše telo potrebuje. In ja, pojeste lahko celo porcijo. Yummy!

Čas priprave: 5 min, peka 15 min
Energijska vrednost: 1554 kJ (370kcal);  43 g beljakovin, 28 g hidratov, 9 g maščob

Sestavine

  • 25 g vanilijevega kazeina Nanox
  • 1 jajce
  • 1/2 žličke pecilnega praška
  • 100 g grškega jogurta brez maščob
  • 10 g grobo mlete kokosove moke 
  • 100 g borovnic (svežih ali zmrznjenih) 
  • 1/2 banane 
  • voda po občutku (nekje do 1dcl)

1. V skodelici zmešamo kazein, pecilni prašek, jajce, jogurt, kokosovo moko, 70 g borovnic in banano, ki jo preje narežemo na majhne koščke.

2. Gosti zmesi nato dodamo do 1 dcl vode (pazimo, da ne bo mešanica preredka; gostota mora biti taka, da ko jo zajamemo z žlico, ne steče takoj dol).

3. Z žlico nato nanesemo maso na non-stick ponev v velikosti nekje do 12 cm (hkrati lahko pečemo 3-4 palačinke) in pečemo na majhnem ognju. Bodite potrpežljivi, drugače boste namesto palačink jedli šmorn.

4. Ko vidimo, da so na zgornji strani palačinke skoraj gotove, jih previdno obrnemo in pečemo še minutko ali dve na drugi strani.

5. Med peko zadnjih palačink damo  borovnice v mikrovalovno pečico za slabo minutko in jih nato prelijemo čez palačinke.

Dober tek.

*Če boste palačinke delali z zmrznjenimi borovnicami, jih dajte ven iz zmrzovalnika približno 30 min pred uporabo, drugače bodo med peko spustile vodo in zopet boste najverjetneje jedli šmorn za zajtrk.

Avtor: Fit and Sweet

 


KOMENTARJI

HEY! SPREJMI NAŠE PROTEINSKE PIŠKOTKE

Piškotki ti omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dajo pomembne podatke za izboljšanje spletne strani. Več o piškotkih

OK