Zimska bučna juha

Zimska bučna juha

26.2.2015

Okusna, zdrava in dostopna kremna juha za hladne dni. Za pripravo te odlične juhe potrebujete domačo zelenjavo in nekaj okusnih začimb Sonnentor.

Sestavine in priprava

Muškatno bučo narežemo na kocke (potrebujemo jo približno polovico 500g). Poleg glavne sestavine – muškatne buče, olupimo še: 2 večja kropmirja in 2 srednje velika korenja. Vse sestavine se potrudite dobiti domače, tako bo juha res polnega okusa.

Na maslu (npr. kokosovem) prepražimo 1 srednje veliko rjavo čebulo, ki smo jo prej narezali na tanke kolobarje. Nato dodamo narezano bučo, korenje in krompir. Dušimo in zalivamo z vodo. Kasneje dodamo še polovico narezanega jabolka, ki naredi res poln okus juhi. V jesenskem času pa lahko namesto krompirja dodate kuhan kostanj.

Vode dodamo 2-krat toliko kot je v posodi zelenjave. Dušimo in kuhamo 5-10 minut. Vmes po potrebi dolivamo mlačno vodo.

Dodamo začimbe: nerafinirano piransko sol (2 ščepca), lovorjev list in

Sonnentor ekološke začimbe: mleti kardamom v prahu (ščepec), mleta kurkuma v prahu (čajna žlička), muškatni orešček (ščepec), mleti ingver v prahu (ščepec) ali 2 tanki rezini svežega ingverja in cejlonski cimet v prahu (2 ščepca).

Vse skupaj kuhamo od 15-20 minut, nato s paličnim mešalnikom zmiskamo juho, da postane kremna in gladka. Juho lahko okrasimo z bučnimi ali konopljinimi semeni, dodamo žličko bučnega olja (ko je juha že na krožniku) in postrežemo z zeliščnimi kruhki ali ajdovim kruhom z orehi.

Okrasimo s ščepcem cimeta.

Obožujejo jo tudi otroci! 

Dober tek!

 

Avtorica: Maja Jereb

Vir: mojezdravje.net


KOMENTARJI

HEY! SPREJMI NAŠE PROTEINSKE PIŠKOTKE

Piškotki ti omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dajo pomembne podatke za izboljšanje spletne strani. Več o piškotkih

OK