Slana limonada proti glavobolom

24.2.2015

Glavoboli so pogosta nadloga sodobnega človeka in glavobol vam lahko uniči cel dan. Če bi uporabili ta preprost recept, te nadloge morda ne bi bilo. 
 
Recept za slano limonado je preprost. V kozarec mlačne vode dajte sok sveže stisnjene limona, dodajte pa dve čajni žlički soli. Obvezno morate uporabiti himalajsko, ali pa morsko sol, ker sta obe soli bogati z minerali, elektroliti in elementi, ki pozitivno vplivajo na človeško telo.
 
Sol namreč zmanjšuje bolečino, povečuje odpornost, dviguje raven energije v telesu, poleg tega pa uravnava nivo serotonina in elektrolitov. Himalajska sol vsebuje kar 84 človeku potrebnih mineralov.
 
Morda se vam bo okus sprva zdel nenavaden, a se hitro navadite.
 
In še zanimivost: kar nekaj lokalov v Parizu in Londonu že ponuja svežo limonado, na mizo pa postavijo poleg sladkorja in cimeta (ta je vse bolj priljubljen dodatek h kavi) pristavijo še sol. Neredki imajo celo na jedilnikih napisano, da ponujajo "Salty Lemonade".
 
No, zdaj veste zakaj.
 
Avtor: (vkj)
 

KOMENTARJI

HEY! SPREJMI NAŠE PROTEINSKE PIŠKOTKE

Piškotki ti omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dajo pomembne podatke za izboljšanje spletne strani. Več o piškotkih

OK